Вести

Школске 2017/2018.године, ученици су осигурани код осигуравајуће куће ''Сава осигурање'' А.Д.Београд.
Од пет пристиглих понуда,Комисија од 3  члана  Савета родитеља изабрала је, као најповољнију понуду ове осигуравајуће куће са годишњом премијом од 250,00 динара по ученику.

Општи услови 

 

Посебни услови 

Распоред писмених задатака и контролних вежби 2017/2018

Благовесник

blagovesnik

Глобусом кроз свет

globusom kroz svet

Learn french

yt

Français avec SM

franc face

Из нашег угла

skola1

Прочитајте како су нашу школу на Четвртом сајму школског издаваштва одржаном 24.10.2014. године представили Дуња Броћић и Вукашин Терзић ученици одељења 6/2.

                                      

Зато је добро бити ђак моје школе

Дуња: Ми смо ученици Основне школе ,,Академик Миленко Шушић“ из Гуче. Препознатљиви смо не само по труби већ и по срдачности и гостољубивости. Уверићете се данас у то.

Вукашин: Наша школа има дугу традицију – постоји још од 1850. године. Да није нас, била би баш стара. На срећу, ми је сваког септембра подмлађујемо. Више од петсто малишана из вароши и околних села унесе живот и радост у ово скромно здање.

Дуња: Посебно смо поносни на млађе другаре у издвојеним одељењима у Ртима, Горњој Краварици, Тијању и Турици. Ове сеоске школе су мале, али су хероји јер као матице чувају живот села.

Вукашин: Школска зграда је лепа, могла би да буде и лепша. Али, школа није само зграда. Школа – то смо ми. Учионице су уредне, намештај се повремено мења у складу са потребама и могућностима, а ми се трудимо да својим радовима надоместимо оно што недостаје, украсимо оно што је изгубило стари сјај.

Дуња: Нешто најлепше у школи – то су школски одмори. На срећу, поред великог који проводимо у ђачкој кухињи уз топао оброк и осмех љубазне куварице која се брине о томе да се хранимо здраво, постоје и мали, утешни одмори. Њих користимо да на кратко прошетамо кроз школски парк. Он је украс вароши. У њему су засађене различите биљне врсте, а својевремено је добијао и републичке награде. У оквиру парка налазе се и споменици крајпуташи. Посебно се радујемо лепом времену и часовима на клупама у парку.

Вукашин: Школа брине о нашем здрављу. На располагању су нам фискултурна сала, школски полигон и терени спортског центра. Кошарка, одбојка, фудбал, стони тенис, стрељаштво – за свакога по нешто. О здрављу зуба брину запослени у стоматолошкој амбуланти у школи. Често имамо радионице и предавања на којима сазнајемо о превенцији неких болести.

Дуња: Волимо да се такмичимо. Наградама се радујемо, а учешћем поносимо. Најсрећнији смо када на Видовдан родитељи поред сведочанства, из школе донесу и књиге и дипломе за најуспешније на такмичењима.

Вукашин: Чувамо традицију, али идемо у корак са временом. Учимо стране језике, информатички се описмењујемо. Уживамо у часовима у природи, али нам је занимљиво и у мултимедијалној учионици.

Дуња: Учествујемо у културном животу своје заједнице и често организујемо књижевне вечери и приредбе, журке, маскенбале, квизове знања, такмичења талената. Некако, имамо увек прилику да покажемо оно у чему смо најбољи и да то буде запажено.

Вукашин: Право освежење унела је школа флауте – инструмент који не очекујете у овој средини. Немамо често прилику да одемо у позориште, али нам зато понекад дођу занимљиви гости из света позоришта и уметности уопште. А ако нема никог, ми сами направимо представу за грађанство. Онда нас други гледају и аплаудирају нам.

Дуња: Наша школа је добар партнер у локалној заједници. Због тога учествује у различитим пројектима. ,,Друга шанса“ је један од пројеката који се већ четири године реализује и који омогућава нашим старијим суграђанима да надокнаде пропуштено када је основно образовање у питању.

Вукашин: Сарађујемо и са школама у окружењу. У мају ове године потписана је Повеља о братимљењу са ОШ ,, Вук Караџић" из Липнице код Ваљева. Сарадња се одвија кроз спортска и културна такмичења и дружења.

Дуња: После поплава која су задесиле другаре из братске школе, упутили смо им хуманитарну помоћ. То кажемо само да бисмо истакли да смо научили шта је хуманост на делу. Наши волонтери у Црвеном крсту то већ одавно знају. Радо учествујемо у свим хуманитарним акцијама, од којих многе покреће наш Ђачки парламент.

Вукашин: Oд почетка шездесетих до половине осамдесетих година прошлог века излазио је је лист Несташни извори.Претходне школске године у нашој школи обновљена је традиција издавања школског листа. Поносни смо због тога.

Дуња: Постоје две легенде о томе како је Гуча добила име: једна каже да је добила по птици гугутки, а друга по томе што се народ пред најездом Турака гучио и прикривао. Нама је прихватљивија прва. Због тога смо свом листу дали име Гук. Нови лист Гук – Гучки ученички кутак настао је из жеље да се публикују разни креативни радови ученика наше школе, да се забележе успеси ученика, актуелности, занимљивости и остави траг о животу школе. Тако је наш лист постао гук који ће се надалеко чути.121035
Данас34
Јуче40
Ове недеље74
Овог месеца1534
Укупно121035

Powered by Joomla!®. Design by: Life WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.