Вести

Школске 2017/2018.године, ученици су осигурани код осигуравајуће куће ''Сава осигурање'' А.Д.Београд.
Од пет пристиглих понуда,Комисија од 3  члана  Савета родитеља изабрала је, као најповољнију понуду ове осигуравајуће куће са годишњом премијом од 250,00 динара по ученику.

Општи услови 

 

Посебни услови 

Распоред писмених задатака и контролних вежби 2017/2018

Благовесник

blagovesnik

Глобусом кроз свет

globusom kroz svet

Learn french

yt

Français avec SM

franc face

Професионална орјентација 2017/2018

АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА НА ПРЕЛАСКУ У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ“ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА


Многобројне активности реализоване су са ученицима 8.разреда везано за професионално оријентисање, одабир будућег занимања и упис у жељену школу.По плану реализације програма из Модула 3. Реални сусрети и доношење одлука, педагог школе је у сарадњи са колегама из средњих школа договорио посете средњим школама и сусрете са ученицима и то: средњој школи „Драгачево“ у Гучи и Пољопривредној школи са домом ученика“Љубо Мићић“ у Пожеги.
Посете средњој школи „Драгачево“ у Гучи:
У оквиру планираних активности, посета за Дан девојчица, организована је 26.априла 2018.године. Ученице наше школе, њих 31 у пратњи педагога и одељењског старешине 8-3, Наталије Станић, обишли су средњу школи и учествовали на радионицама , присуствовали настави у организацији ученица ове школе. Девојчице, девојчицама приредиле су дочек и занимљиве садржаје за тај дан. Циљ посете био је успостављање сарадње међу школама, као и отворање путева за дружење и учење.Један од организатора активности била јеи бивша ученица наше школе, која је сада професор у истој.
У четвртак, 24.5.2018.године реализован је одлазак свих ученика 8. разреда , њих 72 у средњу школу „Драгачево“ у циљу упознавања ученика са образовним профилима које школа нуди . Превоз за ученике такође је био обезбеђен, а ученици су у пратњи педагога школе и одељењског старешине 8-3 , Наталије Станић посетили школу. Од 11 до 12 часова ученици су се упознали са занимањима које школа нуди, обишли информатички кабинет, радионицу , фискултурну салу,дружили се са ученицима и наставницима.
Од понуђених профила, ученици су се заинтересовали за хемијско – технолошког техничара, као и бравара – заваривача.
Посета Пољопривредној школи са домом ученика „Љубо Мићић“ у Пожеги:
У понедељак, 28.5.2018.године, ученици наше школе њих 19, 3 девојчице и 16 дечака у организацији педагога школе и пратњи одељењског старешине 8-3, Наталије Станић, посетили су наведену школу у циљу упознавања са образовним профилима које школе нуди. У 9:30 ученици су организованим превозом уз сагласност родитеља пошли у обилазак школе , а у 14 часова по договору, ученици су се вратили са посете.
Школу нам је представила Марија Радивојевић – васпитач у Дому ученика, заједно са ученицима наше школе , који завршавају прву годину. Школа има дугу традицију, 60 година рада, нуди велики избор занимања, која дају проходност за даље школовање и упис на факултете и више школе.Сви ученици који упишу школу, пролазе обуку из области предузетништва, чиме стичу неопходна знања потребна за самозапошљавање.
Практична настава се обавља у школи, која има специјализоване просторије.Од образовних профила школа нуди: пољопривредни техничар, ветеринарски техничар / четврти степен;пекар, месар,прерађивач млека,цвећар-вртлар,оператер у прехрамбеној индустрији, руководилац механичар пољопривредне технике/трећи степен.

Пуни утисака одлазимо, до поновног сусрета , уписа !
Посета и дружење са ученицима школе у потпуности су оправдали наша очекивања и испунили предвиђене циљеве и много више од тога!

20180528 120818124816
Данас127
Јуче106
Ове недеље1057
Овог месеца2880
Укупно124816

Powered by Joomla!®. Design by: Life WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.