Вести

Школске 2017/2018.године, ученици су осигурани код осигуравајуће куће ''Сава осигурање'' А.Д.Београд.
Од пет пристиглих понуда,Комисија од 3  члана  Савета родитеља изабрала је, као најповољнију понуду ове осигуравајуће куће са годишњом премијом од 250,00 динара по ученику.

Општи услови 

 

Посебни услови 

Распоред писмених задатака и контролних вежби 2017/2018

Благовесник

blagovesnik

Глобусом кроз свет

globusom kroz svet

Learn french

yt

Français avec SM

franc face

Светски дан књиге

Светски дан књиге и ауторских права обележава се сваке године 23. априла.  Одлука о обележавању овог дана  донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а, одржаној у Паризу, 1995. године.

Овај датум вишеструко је значајан, јер је то датум годишњице рођења и смрти Вилијама Шекспира, смрти Мигела де Сервантеса, датум  рођења Владимира Набокова.

Занимљиво је да се у Шпанији је овај дан празнује још од 1923. године у част писца Мигела де Сервантеса. Ово је, такође, и део прославе дана Светог Ђорђа у Каталонији, где је традиција, још од  средњег века, да мушкарци доносе руже својим вољеним, а од 1925. године жене дају књигу у замену.

Наша школска библиотека придружила се обележавању овог важног датума. Чланови библиотечке секције, уз свесрдну помоћ Марије Јакшић, професорке француског језика и Милоша Крнетића, професора енглеског језика, направили су пано са цитатима из омиљених књига. Акценат је стављен на књигу „Мали принц“, непревазиђено дело, коме се се сви изнова враћамо и поново откривамо његове сазнајне и естетске вредности. Пано је постављен испред школске библиотеке, као својеврстан апел против равнодушности и свеопште незаинтересованости када су у питању књиге и читање.

IMG 20170420 133756120926
Данас19
Јуче80
Ове недеље520
Овог месеца1425
Укупно120926

Powered by Joomla!®. Design by: Life WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.