Вести

Школске 2017/2018.године, ученици су осигурани код осигуравајуће куће ''Сава осигурање'' А.Д.Београд.
Од пет пристиглих понуда,Комисија од 3  члана  Савета родитеља изабрала је, као најповољнију понуду ове осигуравајуће куће са годишњом премијом од 250,00 динара по ученику.

Општи услови 

 

Посебни услови 

Распоред писмених задатака и контролних вежби 2017/2018

Благовесник

blagovesnik

Глобусом кроз свет

globusom kroz svet

Learn french

yt

Français avec SM

franc face

Савиндан 2018

Позоришна представа „ Имајте љубав међу собом“

У петак, 27.јануара 2018. године, ученици Основне школе „ Академик Миленко Шушић“ поводом прославе школске славе Свети Сава извели су позоришну представу Имајте љубав међу собом у режији Ангелине Икодиновић, професорке српског језика и књижевности.

У сали Центра за културу у Гучи, публика је могла да ужива у драмском и музичком умећу наших ученика. У драмском приказу једног сегмента живота Светог Саве уткана је била и песма наших солиста и хора уз пратњу школског оркестра, који је припремио професор музичке културе Александар Радојичић. За израду дела сценографије и костима заслужни су професори ликовне културе Љиљана Ковачевић и Милош Шушић. За техничку подршку били су задужени професори српског језика Бојана Громовић и Милан Громовић, професорка информатике и рачунарства Наталија Станић, учитељица Нада Танкосић и директор школе Драгица Дојчиновић.
Представа појашњава период када је принц Растко Немањић донео одлуке које су се касније испоставиле као круцијалне за српски народ и државу, односно када је одлучио да напусти дотадашњи живот и замонаши се. У представи говоримо о разлозима који су га довели до Свете Горе и његовим моралним, световним и духовним дилемама које је имао пре него што је постао монах. Наравно, нисмо изоставили ни драмски приказ „потере“ коју велики жупан Немања, у очајању, шаље за својим сином не би ли га вратио на двор. У томе не успева, јер се Растко већ замонашио и постао Сава који поручује своме оцу да ће се он за српски народ борити вером у Бога, правдом и љубављу васцелом.

DSC 2768124816
Данас127
Јуче106
Ове недеље1057
Овог месеца2880
Укупно124816

Powered by Joomla!®. Design by: Life WordPress Theme  Valid XHTML and CSS.