МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ

Удружење „Чувари дела Вука Караџића“ је организовало међународни литерарни конкурс под називом „МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ“.
Конкурс је организован под покровитељством Града Чачка који је обезбедио наградни књижни фонд и дипломе.
Конкурс је био отворен од 6. октобра до 6. новембра 2021. године. Списак свих учесника овог конкрурса биће објављен у годишњем извештају о раду Удружења. На конкурс је пристигло укупно 128 радова ученика из Републике Србије и расејања (Шведска, Аустралија, Словенија, Босна и Херцеговина).
Проглашени су победници и у првој узрасној категорији од 1. до 4. разреда друго место је освојила Валентина Росић, ОШ „Академик Миленко Шушић”, Гуча, други разред, ментор Зорица Обрадовић, тема Један обичан дан необичне породице…
Похваљена је Марта Чакаревић, ОШ „Академик Миленко Шушић”, Гуча, други разред, ментор Зорица Обрадовић.
Због подстицања ученика на учешће на овом конкурсу, једна од 3 похваљене школе је и наша. Свечана додела награда ће бити у Великој сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Чачку, у петак 10. децембра 2021. године у 18.30 ч.
Захваљујемо се удружењу „Чувари дела Вука Караџића“ на прилици да наши ученици учествују на међународном такмичењу али и на похвали коју добија наша школа! Честитамо ученицама Валентини и Марти али и нашој песникињи, учитељици Зорици Обрадовић! Зорицини бисери улепшавају свет!