САОПШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ, РОДИТЕЉЕ И ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ

Дубоко потрешени трагедијом која се догодила у ОШ „ Владислав Рибникар“ у Београду, изражавамо дубоко саучешће породицама настрадалих. Последице ове трагедије несагледиве су, а сви ми као њени сведоци уједињени смо у болу.
Данас када чујемо све о животима ових младих људи чија су се срца угасила, треба више, него икада, да се окренемо нашој деци, пружимо им подршку у превазилажењу страха и траума и уверимо их да су школе безбедна места и да се у њима могу осећати безбедно. Сви који раде у школи, почев од одељењских старешина, предметних наставника, директора, педагошке службе могу да помогну својим професионалним радом , како би се криза што пре превазишла.
Изузетно смо свесни, да трагедије попут ове, остављају горак укус и дубок траг у свима нама, уважавајући различитости свакога од нас. У настојању да се суочимо са свим последицама ове трагедије, позивамо све родитеље и ученике да нам се обрате и да заједно превазиђемо ове тешке моменте, тугу, бол и страх. Све ово што се десило треба да нас подсети да је јако важно да радимо на очувању менталног здравља, као и да пружимо подршку и помоћ у оквиру образовно – васпитног система.
У понедељак, први час, биће час одељењске заједнице на коме ће ученици са својим одењељским старешинама разговарати на тему ситуације која се догодила, на тему правих и истинских вредности.
Обзиром да су у четвртак и петак били ненаставни дани, не због штајка, већ због немоћи, туге за прерано угашеним животима, за колегом који је обављајући свој посао могао бити лишен живота, за децу која су још увек животно угрижена, за чуваром који је бринуо о њиховој срећи, радости, помагао у тузи. Зато смо, као колектив, проценили, узимајући у обзир средину у којој се налазимо, да је најефектије било да се сви ми, ученици и запослени, повучемо у тишину, а да је ученицима најпотребније да све ово преброде у окружењу својих најмилијих. Ми ћемо својом стручношћу наставити, као и до сада, да радимо и разговарамо са нашим ученицима. Ту смо да вас подржимо и охрабримо за било коју животну ситуацију.
Сви као тим школе, на располагању смо вам.
Колектив ОШ“Академик Миленко Шушић“