Најрадоснији хришћански празник

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрсења Господњег, ученици веронауке ОШ „Академик Миленко Шушић“ у Гучи заједно са својим вероучитељем и у сарадњи са педагогом школе Јеленом Вукашиновић, организовали су изложбу васкршњих јаја.

Изложба која је отворена у среду 20. априла 2022. године у холу школе била је круна рада васкршњих радионица које су одржане на часовима веронауке. Радионице и изложбе су одржане такође у издвојеним одељењима школе у Ртима и Турици. Своје умеће деца су показала у осликавању васкршњих јаја различитим техникама, цртежима, као и израдом паноа који су посвећени најрадоснијем хришћанском празнику, као и празницима који „најављују“ сам празник. Деца су на овај начин исказала своја осећања радости у ишчекивању самог празника Христовог Васкрсења.

Такође, деца су на овај начин научила шта за цео хришћански род као и за њих саме заправо значи овај празник, и на који начин да га прослављају и обележавају. Морамо рећи да је ово почетак једне лепе традиције која ће се, надамо се, сваке године обележавати у што већем броју и са радошћу ишчекивања празника Васкрсења Господњег.