Свако дете има право да одраста здраво!

У уторак, 22.8.2023.године представници наше школе, директор Драгица Дојчиновић, стручни сарадник- педагог Јелена Вукашиновић и професор физичког и здравственог васпитања Милан Плазинић, присуствовали су презентацији Пилот пројекта “ Свако дете има право да одраста здраво!” Пројекат је представљен у Дому Народној скупштини Републике Србије. На пројекту су снаге удружили Министарство Просвете у сарадњи са Министарством здравља и Министарством спорта. Полот пројекат има стратешки интерес за целокупну нацију.
Циљ Пилот пројекта су додатне физичке активности и бављење спортом у школском узрасту као једном од најважнијих фактора утицаја на правилан развој и раст као и свеукупни развој личности ученика са посебним освртом на унапређење физичких способности и моторичких вештина ученика.
Министри ових ресора представили су значај Пилот пројекта, док је помоћник Министарсва просвете, Милан Пашић, представио присутнима све неопходне информације везано за Пројекат. У нашој школи реализоваће се у три одељења, два одељења првог и једно одељење другог циклуса